Bine ați venit pe site-ul ROSCAves

Peșterile României sunt în egală măsură arii protejate valoroase cât și o importantă resursă pentru dezvoltarea locală. Site-ul nostru se adresează tuturor celor care au în acest moment în grijă o peștera, dar și celor care doresc în viitor să dezvolte proiecte care țin de peșteră ca suport de dezvoltare al zonei. Numai printr-o reprezentativitate națională se poate acționa pentru realizarea și în România a unei rețele de peșteri amenajate care să se integreze cu celelalte domenii de activități turistice.

Scopul ROSCAves este orientat către sprijinirea dezvoltării turismului speologic din România și are printre obiective urmatoarele:

  • Promovarea și menținerea unei organizații naționale de persoane, asociații, societăți comerciale, regii autonome și autoritați locale care administrează sau conduc peșteri sau sisteme carstice recunoscute.
  • Promovarea unui management potrivit pentru a asigura conservarea și protecția peșterilor turistice, a creșterii interesului public față de acestea și asigurarea siguranței vizitatorilor.
  • Promovarea și susținerea dezvoltării unui spirit de cooperare și înțelegere între operatorii de peșteri turistice.

Din iunie 2010 Asociația Peșterilor Turistice din România ROSCAves este membră a ISCA (International Show Caves Association) – Asociația Internațională a Peșterilor Turistice.